Contacteer ons

Interview

Laatst is er van Joba Consulting een interview afgenomen, dat we graag willen delen met onze klanten.

 

1.1     Van waar komt de interesse in computers ?

Toen ik klein was ben ik beginnen met te spelen op NES (spelconsole) en raakte ik al snel geïnteresseerd in de techniek van videospelletjes.

Toen ik naar het middelbaar ging kochten mijn ouders een eerste computer. Er waren geregeld problemen met deze computer. Er moest regelmatig iemand voor deze computer langskomen. Na een tijdje begon ik zelf fouten op te zoeken en te proberen om deze fouten op te lossen. Hierdoor geraakte ik steeds meer geïnteresseerd in computers en de werking ervan.

1.2     Hoe ben je dan op het idee gekomen om dit als zelfstandig bijberoep te doen ?

Ik had ondertussen al veel computers ineengestoken voor mezelf, vrienden en familie. En ik was bevriend met mensen die zelf een computerwinkel hadden. Deze mensen hadden iemand nodig om tijden vakantieperiodes mee te helpen. Ik wou deze mensen uit de nood helpen en ik zag hierin ook de mogelijkheid om een extra inkomen te krijgen.

1.3     Wat heb je dan gedaan om dit te verwezenlijken ?

Ik heb toen een BTW nummer aangevraagd en me ingeschreven bij de KBO. Zodat de computerwinkel mij als zelfstandige kon inhuren.

1.4     Hoe ben je aan klanten gekomen ?

Allereerst had ik heel veel werk voor de computerwinkel. Later hebben zij een extra persoon in dienst genomen waardoor mijn hulp minder nodig was.

Sommige klanten wouden liever mijn diensten en zijn toen naar mij overgestapt. Verder ben ik reclame gaan maken Via sociale media, zoekertjes sites en ben ik kaartjes gaan uitdelen. (ik zal jou een paar kaartjes meegeven)

1.5     Hoe moeilijk is het om nieuwe klanten te krijgen ?

Heel moeilijk je moet allereerst al de juiste mensen proberen te bereiken. En je kan je echt geen fouten veroorloven want vertrouwen is het belangrijkste voor een goede samenwerking.

1.6     Ik zie dat je op dit moment een laptop aan het maken bent. Hoelang duurt een normale reparatie ongeveer ?

Het is afhankelijk van wat er juist mis is met de laptop of computer. Het meest voorkomende probleem is de aansluiting van de oplader die kapot is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur om te maken.

1.7     Welke vaardigheden heb je nodig om dit beroep uit te oefenen ?

De techniek gaat heel snel. Je moet elke dag bezig zijn om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes van zowel soft- als hardware. Verder moet je goed zijn met schroevendraaiers. je moet op de hoogte zijn van gelijkstroom en kunnen solderen.

1.8     Hoe combineer je jou werk met je bijberoep ?

Ik werk in een vijfploegen stelsel. Dit maakt dat ik op verschillende tijdstippen tijdens de week thuis ben. Ik kan deze manier op verschillende tijdstippen bij de klanten terecht en kom zo altijd tot een goede oplossing. Als ik iets bij mij thuis moet oplossen is vaak wel nachtwerk (lacht).