Contacteer ons

Over ons

Het ontstaan van Joba Consulting

Het tot stand komen van Joba Consulting is een lang verhaal…

Videogames waren de eerste indicatie dat computers mijn toekomst zouden gaan vormen.
De Nintendo NES was de eerste (spel)computer in mijn bezit. Gevolgd door een Sega Megadrive 2, Playstation en Nintendo 64. Hoewel ik geen beschikking had over een eigen ‘Personal Computer’ kwam ik met het Pc platform in aanraking tijdens bezoeken aan familie en vrienden.

Tijdens mijn 12de levensjaar werd ik de trotse eigenaar van een Pc met een internet verbinding. Al snel ging ik verder kijken dan enkel ‘de games’, ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de techniek die mij zo veel plezier gaf.
Vanaf dat moment ben ik vrijwel direct gestart met het volgen van gerenommeerde hard- en software sites zoals Tweakers.net, Hardware.info en Netwerk.be. Iedere maand kocht ik een exemplaar van het magazine “Netwerk” om mij te verdiepen in mijn prille hobby. Via Netwerk leerde ik een dorpsgenoot kennen waarmee ik samen aan Pc’s begon te klussen.

Toen ik 16 werd heb ik eindelijk de stap gezet om zelf onderdelen te bestellen en thuis zelf een computer te bouwen. Naaste familie zag ook mijn groeiende interesse en vaardigheden in dit vak en vroeg me dan regelmatig om de problemen bij hen te komen oplossen. In de tussentijd deed ik LAN-party’s en was ik thuis bezig het tekenen in Autocad. Bezigheden die veel kracht van een computer eisen. De stap naar upgrades of het overclocken van hardware (onderdelen sneller laten werken dan de standaard instellingen) was zeer snel gezet!

Door zelf telkens probleem oplossend te werken, geen obstakels uit de weg te gaan, werd ik hierin beter en beter.
In September 2011 kreeg ik de kans om samen te werken met een computerwinkel in de buurt. Joba Consulting was geboren!
De winkel huurde mij in op zelfstandige basis om voor hen aan de slag te gaan. Bij klanten thuis problemen oplossen, alsook in de winkel zelf mee verkopen of helpen in het atelier.

Vandaag de dag is de drang er nog steeds om mensen te helpen met hun computer problemen. Van een computer virusvrij te maken tot nieuwe systemen configureren, monteren en installeren. Tot bij de mensen aan huis gaan om ter plaatse problemen aan te pakken!